Medonosne biljke otoka Piškere i okolnih otočića (Nacionalni park Kornati) : Honey plants of the island Piškera and surrounding islets (National park Kornati) - Pandža, Marija (Array, 2022)
Istraživanja flore otoka i otočića u Nacionalnom parku Kornati autorica radi u zadnjih 30-ak godina. U ovome radu istraživani su otoci Piškera i Lavsa te otočići Gustac uz Blitvicu, Blitvica, Veseljuh, Vela i Mala Panitula. Cilj rada bio je izdvojiti medonosne vrste iz sastava flore tih otoka i otočića jer je na otoku Piškeri stacionirani pčelinjak s 30 zajednica. Medonosna flora ovih otoka i otočića obuhvaća 116 svojti (104 vrste, 10 podvrsta, jedan varijetet i jedna vrsta roda Tamarix) u okviru 42 porodice. Prema brojnosti svojti ističu se porodice Fabaceae (16 svojti), Lamiaceae (15 svojti) i Rosaceae (12 svojti). Vrste Salvia officinalis L. i Clematis flammula L. (bogate nektarom) te Pistacia lentiscus L., Quercus ilex L., Cistus salviifolius L. i Olea europaea L. (bogate peludom) obraštaju velike površine na istraživanom području i bogata su pčelinja paša.