Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja: inozemne i srpske ratne drame na repertoaru hrvatskih kazališta 1919. – 1941. World War I in the Culture of Memory: Foreign and Serbian War Dramas on the Repertoires of Croatian Theatres 1919–1941 - Gabelica, Mislav (Array, 2021)
Polazeći od pretpostavke da se hrvatska kazališta između dva svjetska rata u kreiranju dramskoga repertoara nisu vodila samo umjetničkim nego i političkim obzirima, autor u članku analizira inozemne i srpske drame s temom Prvoga svjetskog rata koje su se u međuraću izvodile u tri hrvatska kazališta (u Zagrebu, Osijeku i Splitu) da bi odgovorio na pitanja kako je taj rat u tom razdoblju predstavljan hrvatskoj javnosti te kako je hrvatska javnost posredovanjem kazališne kritike reagirala na takvo njegovo predstavljanje.