Agroklimatologija - Penzar, Ivan; Penzar, Branka (Zagreb : Školska knjiga, 1989)
Sadržaj: 1. Uvod ; 2. Zračenje Sunca i Zemlje ; 3. Toplina u tlu i u atmosferi ; 4. Utjecaj vremena na fotosintezu i respiraciju ; 5. Voda u tlu i atmosferi ; 6. Tlak zraka i strujanje ; 7. Analiza i prognoza vremena ; 8. Klasifikacije klima ; 9. Reljef i klima ; 10. Fitoklima ; 11. Zaštita i poticanje bilja na rast umjetnim djelovanjem na vrijeme
Str. 267-268: Bibliografija
Kazalo
Keywords: Agroklimatologija; Agroclimatology; Sunčevo zračenje; Solar radiation; Klasifikacija klime; Climate classification; Prognoza vremena; Weather forecast; Fitoklima; Opća cirkulacija atmosfere; General circulation of the atmosphere