Vrijeme na Jadranu : meteorologija za nautičare - Vučetić, Marko; Vučetić, Višnja (Zagreb : Fabra Press, 2013)
Sadržaj: 1. Vremenski sustavi (Ciklone, Anticiklone, Što kaže barometar) ; 2. Vjetar i more (Vjetrovi stabilnog vremena, Treći kvadrant - grobnica brodova, Bura - fenomen Jadrana, Jugo, Zimska Levantara, Kalendar vjetrova) ; 3. Posebna stanja vremena (Nevere, Pijavica, Temperatura, Oborina, Rujansko tihodnevlje, Magla i sumaglica na moru) ; 4. Lokalni predznaci vremena ; 5. Raznolikost jadranskog podneblja (Istarsko podneblje, Otoci Cres i Lošinj, Podneblje Krka i Raba, Otok Pag, Zadarski otoci, Rt Ploča - Šibenik, Manijski zaljev, Neretva, Dubrovački akvatorij, U Jadranskom kulfu, Opasnost) ; 6. Vremenski izvještaji i prognoze ; 7. Iza Otrantskih vrata
Str. 167-168: Bibliografija
Kazalo
Keywords: Vrijeme - Jadransko more; Weather - Adriatic sea