Sveučilište u razvoju znanosti od 1669. do danas. (Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, 1990)
1. Pretpostavke za znanstvenu reformu Sveučilišta ; 2. Razvoj filozofije ; 3. Povijesne znanosti na Sveučilištu u Zagrebu ; 4. Znanosti o jeziku i književnosti na Sveučilištu ; 5. Razvoj psihologije na zagrebačkom Sveučilištu ; 6. Prirodoslovlje u Hrvatskoj i na njezinu Sveučilištu ; 7. Razvoj i dostignuća matematike vezana za zagrebačko Sveučilište i Hrvatsku ; 8. Astronomija u Hrvatskoj i njenu Sveučilištu ; 9. Znanost na zagrebačkom Sveučilištu i fizika ; 10. Astrofizika u Hrvatskoj ; 11. Pregled aktivnosti Geofizičkog zavoda u Zagrebu i razvoja geofizike u Hrvatskoj ; 12. Razvoj kemije u Hrvatskoj i njezinu sveučilištu ; 13. Biokemija ; 14. Molekularna biologija i eksperimentalna botanika u Zagrebu ; 15. Nekoliko važnijih podataka iz povijesti opće botanike vezanih za zagrebačko Sveučilište ; 16. Sistematika bilja ; 17. Geobotanika u Hrvatskoj ; 18. Zoologija u Hrvata prije novog Sveučilišta ; 19. Razvoj i dostignuća zoologije nakon osnivanja Sveučilišta u Zagrebu ; 20. Hrvatski prirodoslovni muzej ; 21. Istraživanja Jadrana ; 22. Pregled povijesti geoloških znanosti u Hrvatskoj ; 23. Geografija u Hrvatskoj ; 24. Fizika u znanstvenom razvoju Sveučilišta ; 25. Stanje i perspektive fundamentalnih prirodoslovnih istraživanja danas i ovdje ; 26. Budući pravci bioloških istraživanja ; 27. Razvoj medicinskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu ; 28. Stanje i razvoj medicinskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu ; 29. Razvoj temeljnih medicinskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu ; 30. 220 godina ekonomike poljoprivrede ; 31. Znanost kao osnova i poticaj stočarskoj proizvodnji ; 32. Šumarske i drvnoindustrijske znanosti na zagrebačkom Sveučilištu ; 33. Razvoj prehrambene tehnologije i prehrambeno-procesnog inženjerstva na zagrebačkom Sveučilištu u kontekstu svjetskih trendova ; ...
Keywords: Zagrebačko Sveučilište; University of Zagreb