Školski brodovi Pomorske škole Bakar - Burić, Marijan; Keber, Luciano; Milošević, Miodrag; Šepić, Katja; Zorović, Dinko (Bakar : Pomorska škola, 2009)
Sadržaj: 1. Uvod ; 2. "Margita" - prvi školski brod na Sredozemlju ; 3. "Vila Velebita" - prvi brod namjenski građen za izobrazbu učenika trgovačke mornarice ; 4. Razdoblje od svršetka Drugoga svjetskog rata do sedamdesetih godina prošloga stoljeća ; 5. Školski motorni brod "Vila Velebita dva" ; 6. Osobe koje izdvajamo ; 7. "Kraljica mora" - školski brod svih pomorskih učilišta
Keywords: Bakar; Školski brodovi; Pomorska škola